Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πώς θα το μάθετε να τρώει σωστά;

Βρισκόμαστε στην εποχή που η παιδική παχυσαρκία αποτελεί το νούμερο ένα αντικείμενο μελέτης και ερευνών και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Τα ποσοστά παχύσαρκων παιδιών και εφήβων συνεχώς αυξάνονται! τι φταίει λοιπόν? Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η δύναμη της επιρροής μέσω του marketing  και της διαφήμισης που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες για τα πλέον ανθυγιεινά τρόφιμα, είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο για τους γονείς να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα… αλλά μήπως υποσυνείδητα «σπρώχνουμε» τα παιδιά μας σε αυτή τη κατεύθυνση?
Η έλλειψη χρόνου ειδικά στις εργαζόμενες μητέρες μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Αν όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτό το κομμάτι.
Συχνά ακούμε τους γονείς να παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν καταναλώνουν τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το ψάρι τα οποία έχουν τεράστια θρεπτική αξία!
Παρακάτω θα  σας δώσουμε κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να μάθετε  στα παιδιά σας να αγαπήσουν αυτά τα τρόφιμα και έτσι να αποκτήσουν  ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο αποφεύγοντας τη παχυσαρκία και τις αρνητικές επιπτώσεις της στον οργανισμό. Περισσότερα στο mydiatrofi.gr