Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οφέλη από το χυμό πορτοκαλιού

O χυμός πορτοκαλιού είναι παρασκευασμένος από φρέσκα πορτοκάλια χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, έχει ευχάριστη γεύση και περιέχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις, συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης.
Ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (240 ml) περιέχει περίπου 90 θερμίδες ανά ποτήρι και μπορεί να μας δώσει έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την Ημερήσια Συνιστώμενη Δόση (ΣΗΔ / RDA).
Προλαμβάνει τον καρκίνο: το D-λιμονένιο που υπάρχει στα πορτοκάλια, έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του στόματος και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Περίπου 38 διαφορετικά λιμονοειδή εμπεριέχονται στο πορτοκάλι και κυρίως στην σάρκα του. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C δρα επίσης και ως ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Περισσότερα στο mydiatrofi.gr