Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Γιαούρτι σπιτικό

Υλικά για 8 μερίδες:
  • 3  λίτρα φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας γεμάτες (220 γρ.) γιαούρτι αγελαδινό παραδοσιακό (με πέτσα)
Εκτέλεση
  1. Προσθέτετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας που και που να μην σας κολλήσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει (90°C), αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
  2. Ρίχνετε το γάλα σε ένα τάπερ (που αντέχει σε θερμοκρασίες 40-50 °C) και περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς Κελσίου (για όσους διαθέτουν θερμόμετρο κουζίνας) αλλιώς τόσο ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το δάχτυλο σας μέσα στο γάλα και να μετρήσετε ως το 11 χωρίς να καείτε. Περισσότερα στο mydiatrofi.gr