Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Κέικ σοκολάτας με κανέλα και σως μπανάνας

Υλικά για 8 μερίδες:
  • 30 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 5 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 25 γρ. στέβια (14 κουταλιές σούπας, σε σκόνη)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Για τη σως
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 5 γρ. στέβια (3 κουταλιές σούπας, σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¾ φλιτζανιού (180 γρ.) κρέμα γάλακτος Light
  • 1 κουταλιά ρούμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 °C . Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ.
  2. Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κατσαρόλα μπεν μαρί ή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχτούν τα υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον καφέ. Περισσότερα στο mydiatrofi.gr